Ваші родичі могли бути білорусами, які приєдналися до козаків: перевірте своє прізвище у переліку

До лав козаків вступало багато іноземців

Українські козаки стали не лише широким розділом в історії України, але відомі й далеко за межами нашої країни. Так, до лав козаків вступало багато іноземців. Зокрема, білорусів.

Залежно від походження козаки могли давати своїм товаришам різні прізвиська, які згодом ставали прізвищами. «Телеграф» зібрав кілька прізвищ, які можуть вказувати на те, що їхні перші носії були білорусами, котрі перебували в лавах козаків.

  • Напевно, найпопулярніше прізвище, яке козаки давали білорусам на той час, — Литвин. Сьогодні в Україні близько 50 тисяч носіїв прізвищ Литвин та похідного від нього Литвиненко.
  • Також відоме білоруське прізвище — Пінчук, на сьогодні його носять майже 12 тисяч українців.
  • Крім того, білоруси могли отримувати від козаків прізвища Биховець, Туровець, Кричевець, Мозирянин та інші, але на сьогодні їх носить набагато менше українців і вони вважаються рідкісними.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень