Ви точно знаєте таких людей: які прізвища носили в Україні до християнства

Ці прізвища мають відбиток культів

Деякі українські прізвища можуть мати на собі відбиток ще дохристиянських культів і означати певні рослини.

Що це за прізвища та де вони поширені на території України, можна дізнатись з генеалогічного порталу «Рідні».

Відомо, що прізвища з семантикою «флора» походять від назв дерев та кущів, трав’янистих рослин, плодів, частин рослин, овочів та грибів.

Скажімо, прізвище Дубовик налічує 6208 носіїв й за поширенням займає 532 місце.

  • Найчастіше воно зустрічається на Придніпров'ї. Київ та Дніпро є найгустішим осередком цього прізвища. Поселеннями компактного проживання Дубовиків є Київ(461), Дніпро (414), Харків (250), Суми (140) та Запоріжжя (120). Найпопулярнішими іменами є Олександр та Тетяна.

Інше, схоже прізвище Горошко, за поширенням займає 1127 місце, адже офіційно налічує 3548 носіїв.

  • Найчастіше носіїв прізвища Горошко можна зустріти на Волині. Вони також живуть у Києві (161), Харкові (141), Львові (129), Дніпрі (77) та Запоріжжі (64). Найпопулярнішими іменами серед них є Володимир та Наталія.

Ще одне «рослинне» прізвище Лобода найчастіше можна зустріти на Придніпров'ї. Воно налічує 7057 носіїв та займає 455 місце за поширенням.

  • Найчастіше представників прізвища Лобода можна зустріти у Києві (477), Дніпрі (380), Харкові (226), Донецьку (180) та Кривому Розі (157). Найпопулярнішими іменами серед них є Олександр та Тетяна.

Прізвище Редька походить від усім відомої однорічної коренеплідної рослини. Найчастіше його можна зустріти також на Придніпров’ї.

  • За поширенням це прізвище займає 1270 місце та налічує 3216 носіїв. Ореолом поширення прізвища Редька є Київ (233), Запоріжжя (89), Дніпро (75), Харків (58) та Суми (53), а найпопулярнішими іменами Олександр та Тетяна.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень