Ваш яскравий сад: 10 дерев, які мають гарне червоне листя восени (ФОТО)

Такі дерева радують око перед настанням холодів

Для більшості рослин осінь – це період демонстрації яскравого багряного вбрання. Обов’язково посадіть якісь із цих рослин у своєму саду й він щороку перед холодами приємно вас вражатиме!

  1. Глід (Crataegus)

Привабливі листопадні дерева та кущі глоду мають приголомшливий вигляд як пізно навесні під час цвітіння, так і восени. Ідеальний ґрунт – злегка вологий і кислий, добре дренований. Протягом 2-х років після посадки потрібен щотижневий полив.

Восени вони радують листям помаранчевого, жовтого і червоного кольору.

  1. Дуб червоний (Quercus rubra)

Дуб червоний добре росте на добре дренованому, трохи збагаченому кислому піщаному ґрунті. Щотижневий полив обов’язковий протягом перших кількох років та у посушливі періоди. Червоні дуби дуже морозостійкі і добре адаптуються в садах 4-ї зони.

Сорт Болтс Голд (Quercus rubra Boltes Gold) відрізняється золотисто-жовтим забарвленням листя навесні, лаймовим – влітку та червоно-оранжевим – восени. А листя сорту Ауріа (Quercus rubra Aurea) при розпусканні злегка червонувате, влітку – золотаво-зелене, перед осіннім листопадом набуває червоного або буро-коричневого відтінку.

  1. Клен (Acer)

Жодне дерево так не асоціюється з осінню, як клен. Карликові сорти чудово підійдуть для невеликих ділянок. Ці дерева віддають перевагу вологому, але добре дренованому ґрунту, від нейтрального до кислого. Полив – помірний і за необхідності. Клени не зносять перезволоження і добре відгукуються на весняне підживлення комплексним добривом. Більшість із них практично не потребує обрізки.

Клен заворожує восени яскраво-червоним листям.

  1. Аронія (Aronia)

Восени темно-зелене листя представників сімейства Розоцвіті поступово стає червонувато-фіолетовим. Кущ добре зимує в садах 3-ї зони. Він росте як на вологих, так і на сухих ґрунтах. Повне сонце забезпечить рясне цвітіння та плодоношення. Полив необхідний лише під час тривалої посухи.

Сорт Осіння Магія (Aronia Autumn Magic) відрізняється червоним блискучим листям і великими гронами плодів. А от сорт Вікінг (Aronia Viking) відомий своїми великими чорними плодами і яскравим осіннім кольором.

  1. Красивоягідник (Callicarpa)

Досить ефектний восени листопадний кущ сімейства Вербенові. Зібрані в пухкі грона яскраво-фіолетові або білі ягоди створюють приголомшливий колорит як поряд з жовтим, фіолетовим і червоним листям, так і після його опадання.

Красивоягідник добре росте і на повному сонці, і в півтіні. Пухкий, вологий і поживний ґрунт з хорошим дренажем – все, що треба для його розвитку. Він добре переносить спеку при стабільному поливі та зимує у садах 6-ї зони. У середній смузі 5-ї зони знадобиться укриття.

Красивоягідник вильчастий (Callicarpa dichotoma) відрізняється гілками, що опускаються донизу, з блискучими перлинними плодами лілового кольору. Тоді як вид Бодіньє Profusion створить вражаючі контрасти рожево-фіолетового та червоного листя та червоно-синіх ягід. Фіолетові ягоди красивоягідника вильчастого Issai на тлі золотистого листя додадуть екзотики садам помірних широт.

  1. Падуб (Ilex)

Рослини сімейства Падубові мають велику декоративну цінність. Рослини – тіньовитривалі і вологолюбні. Віддають перевагу багатому гумусом ґрунту, відрізняються повільним зростанням. Падуб добре піддається обрізанню і довго тримає форму.

Сорт Казанова (Ilex meserveae Casanova) посилює рожевий відтінок листя з настанням холодів. Низькорослий падуб Голден Жем (Ilex crenata Golden Gem) з дрібним золотистим листям стійкий до умов 5-ї зони та захворювань. Сорт Голден Рок (Ilex crenata Golden Rock) привабливий завдяки дрібно-золотистому верхньому листю та нижньому зеленому. А рябе листя Міртіфоліа Ауреомакулата (Ilex aquifolium Myrtifolia Aureomaculata) до осені набуває красивих фіолетово-рожевих відтінків.

  1. Калина (Viburnum)

Калина – це один з найпопулярніших кущів, які цвітуть. Вони чудово зимують, але можуть скидати листя в холодну погоду. Віддають перевагу повному сонцю частковій тіні і досить багатому, вологому грунту.

Сорт Розеум (Viburnum opulus Roseum) зачарує осінньою палітрою листя від жовтого до червоного кольору, а Ксантокарпум (Viburnum opulus Xanthocarpum) – червоно-пурпуровим листям. Калина, що швидко зростає, Ауреум (Viburnum lantana Aureum) зберігає до початку зими красиве рожево-червоне осіннє листя і чорні їстівні плоди. 

  1. Бересклет (Euonymus)

Яскраво-зелений навесні та влітку бересклет восени загоряється яскраво-червоним полум’ям. Чагарники або невеликі деревця найкраще вирощувати на сонці чи в півтіні. Підійде будь-який, добре дренований ґрунт. Заболочених місць краще уникати. Полив має бути ретельним до повного вкорінення.

Бересклет великоквітковий Рубінове Вино (Euonymus grandiflorus Rubi Wine) – один з найкрасивіших видів. На початку осені блискуче листя забарвлюються в насичені винні тони. Колір листя зберігається аж до весни. Особливо гарні восени також зимостійкий бересклет європейський Червоний Каскад (Euonymus europaeus Red Cascade), Блейд Раннер (Euonymus alatus Blade Runner) та Чикаго Файр (Euonymus alatus Chicago Fire). Їхнє листя забарвлюється різноманітними червоними і малиновими тонами і штрихами. 

  1. Горобина (Sorbus)

Дерева та кущі горобини не вимагають особливого догляду та уваги після вкорінення. Восени листя горобини набуває відтінків оранжевого, червоного та фіолетового. Рослини віддають перевагу повному сонцю, але миряться з невеликим затіненням, і люблять вологі родючі ґрунти. Помаранчево-червоні плоди, що звисають гронами, служать їжею для багатьох птахів.

Компактне вертикальне колоноподібне деревце Autumn Spire має фантастичне яскраво-пурпурне осіннє забарвлення листя. Цей сорт чудово впишеться на території невеликої ділянки. Темно-зелене листя горобини Жирондель (Sorbus hybrida Girondel) і Вільморена (Sorbus vilmorinii) восени набуває червоного відтінку, створюючи дивовижні контрасти з білими і біло-рожевими плодами.

  1. Скумпія (Cotinus)

Ніжно-рожеве листя скумпії влітку стає синьо-зеленим, а восени розпалюється до червоного. Тонкі волоски, що чіпляються за відцвілі суцвіття, створюють характерну димчастість. У 4-ій та 5-ій зонах слід розміщувати рослини у захищених від зимових вітрів місцях. Димчастий кущ віддає перевагу повному сонцю і злегка піщаним суглинкам. Підійдуть і кам’янисті ґрунти. Молодим рослинам необхідний рясний та регулярний полив двічі на тиждень.

Золота Леді (Cotinus Golden Lady) змусить сад сяяти золотом. Яскраве листя зберігає свій колір протягом усього сезону. Глибокий червоний винний відтінок має листя карликового сорту Лілла (Cotinus coggygria Lilla). Восени воно набуває червоних, помаранчевих та золотих відтінків. Яскравість залежить від кислотності ґрунту.

Джерело: Сім’я і Дім

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень