Варто подивитись: три сучасні українські фільми, відомі на весь світ

Стрічки, що зачаровують

У переліку зібрані фільми, що демонструють усьому світу не лише національну ідентичність, а й високий професійний рівень місцевих кінематографістів.

Їх точно варто переглянути.

Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго

Його можна описати як «небанальний фільм на несподівану тему». На диво, цей фільм – документальний. Вийшов у 2019 році з рукрежисерки Надії Парфан.

Сюжет розповідає про життя комунального підприємства, а саме - про профспілковий хор, в якому співають диспетчери, ремонтники, слюсарі, бухгалтери та інші співробітники. Саме через дві сюжетні лінії - роботу і хор - розкриваються особистості героїв. 

- Головне, щоб люди якусь розраду мали. Щоб не тільки робота, домашні клопоти, сімейні. А щоб щось для душі було, - каже головний герой Іван Гаврилишин, який працює в КП вже 20 років. 

Гуцулка Ксеня 

Фільм-оперета 2019 року. Це жанр, що досить рідко зустрічається в українському кінематографі. Втім, ця стрічка довела свою достойність. 

За сюжетом, дія відбувається в 1939 році в селі Ворохта (сьогодні Івано-Франківська область). На той момент Ворохта ще була Польщі. Молодий американець і син українських іммігрантів Ярослав отримує шанс стати мільйонером. Щоб це вдалося, потрібно виконати останні бажання батька: одружитися на справжній свідомій українці. Для цього герой їде в Карпати, де зустрічає Ксеню. 

Вулкан

Драма вийшла у 2018 році. Головний герой - перекладач моніторингової місії ОБСЄ Лукас. У складі місії він вирушає на кордон з Кримом, але після дивного збігу обставин, опиняється в містечку на півдні України. Там доля зводить його з місцевим диваком на ім'я Вова. Завдяки Вові Лукас занурюється у світ української провінції, де життя відірване від усякої логіки чи структури.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень