Не вдвічі: Вартість проїзду в маршрутках Рівного можуть підняти до 14 гривень (ФОТО)

Стара ціна на проїзд буде ще тиждень-два

Невдовзі у Рівному може зрости вартість разової поїздки у громадському транспорті. Перевізники вже подають в управління транспорту відповідні розрахунки. У першу чергу, здорожчання пов’язане з браком палива для маршруток і його захмарними цінами.

Про це журналістам видання «Рівне Медіа» розповів керівник профільного управління Іван Фурлет.

Іван Фурлет раніше був депутатом міськради Житомира від партії Порошенка

Точну суму, до якої можуть підняти вартість проїзду, він не назвав. Можна зробити припущення, що вона становитиме орієнтовно 12-14 гривень. Нинішня - 8 гривень у маршрутці та 6 - у тролейбусі.

- Попередньо: паливо зросло практично вдвічі, інші витрати теж, тож очікується, підняття вартості трішки менше, аніж вдвічі. Принаймні — по розрахунках.

 

Але варто пам'ятати, що зараз ми знаходимось у кризовому моменті. 

 

Уряд обіцяє, що за найближчий період — тиждень-два це питання має врегулюватись, тому поки що застосовуємо заходи щодо мінімізації випуску і витрат, щоб не збільшувати.

 

Збільшення вартості проїзду очевидно небажано ніким, але в критичній ситуації таке рішення може бути прийнятим, - сказав Фурлет.

Тож стара ціна на проїзд у Рівному точно буде ще тиждень-два. Тоді, якщо кризова ситуація не вирішиться, платити доведеться більше.

Варто пам'ятати, що тариф у 8 гривень за разову поїздку встановлювали при ціні на паливо у 26 грн за літр. Нині на АЗС, котрі для перевізників виділила ОДА, маршрутки заправляють по 63 грн за літр.

Іван Фурлет -- у масці праворуч -- рік тому, під час перебування у Житомирі

Разом із маршрутками в Рівному може зрости і вартість проїзду в тролейбусах.

- Тролейбуси — скоріше за все — так. Треба розуміти, що собівартість ще до війни одної поїздки пасажира у тролейбусі була на рівні 14 гривень.

 

Тобто, половина вартості компенсується з міського бюджету. Зараз спроможність міського бюджету перекривати вартість у 6 гривень, невелика. 

 

Наразі і закупівля деталей значно зросла, і зарплати.

 

Але зараз докладаємо зусиль для ефективної роботи при наявних ресурсах, щоб втримати нинішню ціну на маршрутки і тролейбуси якомога довше, - додав керівник управління транспорту.

До слова, по області низка перевізників вже підняла вартість проїзду на мінімум 10 гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень