12 грн за маршрутку: Фурлет пояснив, чому планують запровадити «нічний тариф»

Проїзд з 20:00 до 23:00 буде дорожчим

У маршрутках Рівного планують запровадити нічний тариф. Проїзд з 20:00 до 23:00 може коштувати 12 грн. Про це наприкінці листопада заявив міський голова Олександр Третяк.

Таким чином міська влада хоче стимулювати перевізників їздити довше. Адже вже о 20:00 виникають складнощі з добиранням навіть із центру міста у будь-яку точку Рівного. А про те, щоб побачити громадський транспорт о 22-ій чи 23-ій навіть не йдеться.

Ось як це рішення пояснюють в міському управлінні транспорту:

– Питання у тому, що є проблеми з виконанням перевізниками вечірніх рейсів і це пов'язано з тим, що економічно невигідно в умовах останніх 2 років через карантинні обмеження. 

 

Є лише сидячі пасажири й ці обмеження не дозволяють забезпечити фінансові умови достатні для перевізників, щоб здійснювати перевезення зокрема в осінньо-зимовий період, коли пасажиропотік зменшується, – пояснює Іван Фурлет.

Очільник міськуправління транспорту і зв'язку Іван Фурлет. Фото з fb-сторінки чиновника
Очільник міськуправління транспорту і зв'язку Іван Фурлет. Фото з fb-сторінки чиновника

За словами чиновника, витрати на забезпечення вечірніх рейсів більші за доходи.  

– Ми вважаємо, що підвищення вартості може бути інструментом стимулювання перевізників виконувати вечірні рейси з 21:00-22:00 хоча б з інтервалом в 10-15 хв.

 

Щоб люди могли знати, що цей транспорт курсує і могли прогнозувати свої поїздки.

Проєкт такого рішення – на стадії фінальних узгоджень, тариф можуть запровадити в грудні. Чи буде воно прийняте, залежить від багатьох обставин. Зокрема більша частина перевізників мають подати розрахунки. Потому їх мають переглянути та затвердити на виконкомі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень