Варшавський Зоопарк розповів про виставку у знаменитій будівлі робіт художника з м. Рівне (6 ФОТО)

«Про невинних тварин, які страждають від війни в Україні» (с)

Нестандартні роботи, присвячені війні в Україні, виставляє цими днями у Польщі відомий рівненський дизайнер, художник та митець Ігор Павлюк.

Про деталі розповідає у своєму повідомленні керівництво Зоопарку Варшави:

Uroczystego otwarcia wystawy dokonali (na fot. od lewej):
- Dyrektor Warszawskiego ZOO, dr Andrzej G. Kruszewicz
- Prezes Zarządu Pałac Kultury i Nauki Warszawa, Rafał Krzemień
- Prezes Stowarzyszenia Ukraińskich Ogrodów Zoologicznych, Dyrektor Cherkasy ZМомент відкриття виставки (Тут і далі: Fot. Piotr Krasiński, Wolontariusz Warszawskiego ZOO)

Дорогі друзі, маємо для вас фотозвіт з відкриття унікальної виставки «ЧОМУ?»: Тваринам, які постраждали внаслідок війни в Україні, присвячується.

Виставку урочисто відкрили у Палаці культури і науки 4 жовтня, у Всесвітній день тварин.

Знаменита будівля у стилі "Сталінський ампір" у Варшаві

Під час церемонії відкриття директор Варшавського ЗООПАРКУ д-р. Andrzej G. Kruszewicz розповів, як столичний зоосад із перших днів війни залучався до допомоги українським зоопаркам.

- Ми знаємо, що це довгострокова допомога, що це буде марафон, і навіть після того, як Україна виграє цю війну, потрібно буде відбудовувати ці сади, відбудовувати місця проживання тварин, - сказав директор Крушевич.

Dyrektor Warszawskiego ZOO, dr Andrzej G. Kruszewicz
wraz z autorem obrazów Igorem Pavlyukiem.

Fot. Piotr Krasiński, Wolontariusz Warszawskiego ZOOАнджей Крушевич та Ігор Павлюк -- автор робіт із м. Рівне -- під час відкриття виставки

Голова правління Pałac Kultury i Nauki Warszawa Rafał Krzemień висловив вдячність за роботу художника та підкреслив, що PKiN підтримує такі соціальні ініціативи.

Prezes Zarządu Pałac Kultury i Nauki Warszawa, Rafał Krzemień wyraził uznanie dla prac artysty i podkreślił, że PKiN wspiera tego typu inicjatywy społeczne.
Rafał Krzemień вітає проведення виставки в Палаці Науки та Культури

Віцепрезидент TAG, Якуб Кржемінський презентував деталі збору подарунків та коштів для українських зоопарків.

Виставка проходить у Залі -- перед виходом на оглядовий майданчик (з годинниками) будівлі Палацу Науки та Культури, куди щодня приходять сотні, якщо не тисячі людей

Гості з України також взяли слово: голова Асоціації українських зоопарків, директор Черкаського ЗОО - Євгеній Ван та директор Рівненського ЗОО - Олег Павлюк, які розповіли про ситуацію з зоопарками в Україні та міжнародну підтримку розвитку українських зоопарків.

Na fot. od lewej:
- wspierający ukraińskie ogrody zoologiczne Gość ze Lwowa - Oleksandr Metelysia
- Dyrektor Warszawskiego ZOO, dr Andrzej G. Kruszewicz
- Prezes Stowarzyszenia Ukraińskich Ogrodów Zoologicznych, Dyrektor Cherkasy ZOO - Jewgienij Van
- DyrNa fot. od lewej: - wspierający ukraińskie ogrody zoologiczne Gość ze Lwowa - Oleksandr Metelysia - Dyrektor Warszawskiego ZOO

Загалом на виставці представлено близько 30 робіт Ігоря Павлюка. Кожна робота має цифрове посилання на конкретну історію кожної зображеної на ній тварини

Брат директора Рівненського ЗООпарку Ігор Павлюк розповів про те, що надихнуло його створити виставку, присвячену українським тваринам.

Autor obrazów Igor Pavlyuk wraz z Wiceprezesem Fundacja PANDA Jakubem Krzemińskim
Автор робіт Ігор Павлюк та віцепрезидент Фундації PANDA Якуб Кжемінський

Виставка доступна безплатно до 4 листопада в головному та ліфтовому залі Палацу культури і науки (вхід з вул. Д. Маршала)

Дякуємо всім, хто був причетний до організації виставки, а особливо Правління Палацу культури і науки за можливість проведення виставки.

Фото Петра Красинського

Фото від Варшавського ЗООПАРКУ

Wystawa dostępna jest bezpłatnie do 4 listopada w holu głównym i windowym Pałacu Kultury i Nauki (wejście od ul. Marszałkowskiej). Fot. Piotr Krasiński, Wolontariusz Warszawskiego ZOO

Завдяки збору гуманітарки та коштів для українських зоопарків, ми поки що встигли відправити в Україну 6 великих транспортів з допомогою від польських та європейських зоопарків.

Загальна вартість переданої допомоги склала близько 290 тис. злотих та майже 118 тисяч євро. Тири з подарунками прибули до Рівненського зоопарку і звідти їх роздали іншим зоопаркам України.

За допомогою онлайн-збірки Варшавський ЗООПАРК разом з Фондом ПАНДА зібрали майже 190 тис. злотих на порятунок тварин в Україні, однак допомога потрібна завжди.

І ВИ можете допомогти!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень