Вакцини проти сказу може не вистачити і на місяць

Антирабічної вакцини, яка в липні надійшла у міську лікарню, вистачить лише на 72 людини

Рівненська центральна міська лікарня отримала 360 доз антирабічної вакцини «РАБІПУР», яка є єдиним засобом вберегтися від сказу. Цього обсягу вистачить на 72 людини, адже одному постраждалому необхідно ввести 5 доз. Водночас, з початку року до травмпункту з укусами, переважно, дворових собак звернулося майже п’ять сотень людей. А вакцина надійшла лише наприкінці липня. Утім, вже за місяць 9-ро людей проходять курс вакцинації. Тож з такими потребами Антирабічної вакцини, яку після двох років дефіциту отримав рівненський травмпункт, може не вистачити і до жовтня. Лише за половину сьогоднішнього дня до травмпункту з укусами звернулося 6-ро осіб, і це ще не межа, розповідає рабіологічна медсестра Вікторія Мазурець:

 

- В нас буває, що після вихідних не менше, як 13-15 людей звертається, а  з 1 січня 463 людини. Нам на місто Рівне виділили 360 доз. Поділити на 5 (тому що на одну людину потрібно 5 ампул, раніше було по 6) – ну, рахуйте, на 70 чоловік. Тільки я отримала цю вакцину, то вже, здається, 9 чоловік її отримують буквально за цей короткий період.

 

Варто додати, що щеплення проводяться безкоштовно.

Між тим, в області цього року кількість осіб, що постраждали від укусів, збільшилася на 10%, порівняно з минулим.

Через відсутність вакцин на Рівненщині голова Рівненської ОДА звертався до Віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка.


 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень