В українській поліції тепер є дізнавачі

Вони приступають до роботи з 1 липня

Фото ілюстративне

Відсьогодні в Україні вводять досудове розслідування кримінальних проступків у формі дізнання.

Таке нововведення передбачено прийнятим у червні законом, який вносить зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України.

 

У Нацполіції вже створили штатні підрозділи дізнання.

Про це повідомляє «Кореспондент» з посиланням на пресслужбу відомства.

Голова Нацполіції України Ігор Клименко

Напередодні голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що дізнавачі розслідуватимуть понад половину усіх зареєстрованих кримінальних правопорушень. Загальна чисельність штату дізнання, за його словами, складає понад 3 700 посад:

Ми починаємо працювати, провели низку заходів до запуску цього інституту, зокрема, створили штатні підрозділи дізнання. Крім того, розроблено нормативно-правові акти, методичні матеріали, організовано навчання майбутніх дізнавачів, які розслідуватимуть більш як половину всіх зареєстрованих кримінальних правопорушень, - повідомив очільник Національної поліції України.

Найбільш поширеними видами кримінальних проступків стануть крадіжки без кваліфікуючих ознак, заподіяння легких тілесних ушкоджень та шахрайства, незаконне поводження з наркотичними засобами без мети збуту тощо.

Згідно з інформацією, досудове розслідування кримінальних проступків у формі дізнання здійснюватимуть і штатні підрозділи дізнання, і уповноважені особи інших структурних підрозділів відділів і відділень поліції.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень