В Україні з'явились нові 20 гривень

Оновлену купюру презентував НБу до 160 річниці народження Франка

Національний банк України випустив нову 20-гривневу пам’ятну банкноту, присвячену 160-річчю від дня народження письменника Івана Франка.

Банкнота значно відрізняється дизайном від сьогоднішньої 20-гривневої банкноти, яка є в обігу. Портрет Івана Франка знаходиться в центрі банкноти. Вона наслідує наш новий ряд дизайну банкнот, який вводився в обіг – це 100-гривнева банкнота зразка 2014 року і 500-гривнева банкнота зразка 2015 року. Використані всі сучасні захисні елементи, які використовуються на банкнотах високого номіналу, – зазначив заступник голови НБУ Яків Смолій.

Національний банк розробив цю банкноту з метою вдосконалення технології виготовлення грошових знаків національної валюти і їхніх захисних елементів. Працюючи над створенням, фахівці втілювали найсучасніші інноваційні технології як у дизайні, так і в системі захисту. Папір для банкноти було вироблено з додаванням українського льону, що значно здешевило витрати на виробництво банкноти і додало їй міцності.

Розробка банкноти тривала майже рік. Пам’ятні банкноти будуть введені у обіг з 1 вересня 2016 року. Тираж становить один мільйон штук. 20 тисяч примірників цих банкнот будуть запаковані у сувенірні конверти і будуть реалізовуватися регіональними управліннями представництва НБУ за ціною 31 гривня. Решта будуть реалізовуватися за ціною 27 гривень.

                                           

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень