В Україні знали про загрозу COVID-19 ще в січні, – секретар РНБО

Однак коронавірус буде поборено

Секретар Ради безпеки й оборони України Олексій Данілов повідомив,  що українська розвідка ще 25 січня знала про COVID-19, та які можуть бути наслідки.

Тож президент України Володимир Зеленський був поінформований із першого дня.

На той час Китай робив усе можливе, щоб з усіх країн світу забрати якомога більше масок, обладнання, все, що стосується захисту від інфекційних хвороб. Вони так само звернулися до України та ми відразу на це відреагували.

 

Це була дуже складна ситуація, у мене багато було з Кабміном розмов. Я їм пояснював, що – хлопці, треба терміново заборонити вивозити з країни обладнання, – розповів Олексій Данілов в інтерв'ю «Українській правді».

За його словами, вже з 11 січня окрема група РНБО уже починала відпрацьовувати Covid. А з 20 числа розпочали цілодобове чергування по збору інформації щодо коронавірусу.

Зеленський одразу поставився до інформації з коронавірусом серйозно, однак координації дій влади на початку епідемії було недостатньо, через те що багато хто не розумів усієї загрози.

Також він запевняє, що коронавірус буде поборено через те, що це є світова проблема.

За повідомленням РБК-Україна

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень