Коронавірус був у китайській лабораторії ще сім років тому, — розслідування

Іноземне видання з'ясувало, що вірус приховували

Китай виявив штам коронавірусу сім років тому, відправив його в лабораторію в Ухані для вивчення, але нічого не сказав після початку пандемії.

Про це йдеться у розслідуванні The Sunday Times, повідомляє видання The Sun.

Китайські вчені таємно виявили штам вірусу, схожого на COVID-19, у закинутій шахті в 2013 році, але зберегли це в таємниці, згідно з приголомшливим звітом.

Йдеться про те, що найближчий до теперішнього коронавірусу  штам був виявлений в кажанів і щурів, які заражали шахти. Там вірус знайшли у 2013 році та зберігали донині.

Як пояснюють у The Sunday Times, виявлення штаму семирічної давнини на мідному руднику на південному Заході Китаю є найгучнішим відкриттям у процесі пошуку початку коренів пандемії.

Штам виявили після того, як у 2012 році шістьох людей вразила лихоманка, кашель і пневмонія. Половина померли після роботи в шахті.

У звіті говориться, що у чотирьох чоловіків результати актуальних на той час тестів на коронавірус були позитивними.

Д-р Ши Чженлі, якого колеги з Уханського інституту вірусології прозвали «Кажан», у лютому став співавтором найдетальнішої статті про новий коронавірус.

На додачу до повного генетичного опису вірусу в статті доктора, опублікованої в журналі Nature, виявили, що лабораторії Уханю є зразок кажана під назвою RaTG13. Вірус, який міститься в зразку, відповідає на 96,2% до COVID-19.

Один із давніх колег доктора Ши запевняє, що цей зразок виявили у 2013 році в шахті, але інформацію приховали.

Ця новина з’явилася після того, як президент США Дональд Трамп заявив, що має «високий рівень впевненості» щодо лабораторного походження коронавірусу.

У розслідуванні пояснюють, що уханський інститут з 2013 року проводив дослідження цього вірусу. З різних куточків Китаю доправили знайдені штами саме в лабораторію в Ухані.

Припускається, що Інститут вірусології в Ухані – найбільша у світі інфекційна лабораторія – проводить експерименти з високим ступенем ризику. Вони підвищують інфекційність коронавірусу, аби зрозуміти механізми, які можуть викликати пандемію.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень