В Україні перепишуть усіх кішок і собак?

Поки що це проєкт

В Україні хочуть зобов'язати всіх власників тварин присвоювати їм спеціальний номер, а потім вносити його до реєстру разом з ім'ям господаря і його адресою.

Ця процедура буде платною, проте її вартість поки ще не визначена, повідомляє УНІАН. Нововведення передбачені в законопроєкті №3796.

Сенс нововведення - не допустити, щоб тварин викидали на вулицю, а у разі, якщо це станеться – знайти власника і притягнути його до відповідальності.

Законопроєкт значно розширює перелік тварин, які підпадають під обов’язкову ідентифікацію та реєстрацію. Якщо зараз до нього входять лише сільськогосподарські тварини - велика рогата худоба, коні, свині, вівці та кози, то у разі ухвалення документу під обов’язкову ідентифікацію та реєстрацію підпадатимуть також і всі домашні, дикі, безпритульні (бездоглядні) та лабораторні тварини. Тож доведеться реєструвати навіть собак і кішок. 

Конкретний перелік іще має затвердити Кабмін.

Власників зобов'яжуть: провести ідентифікацію і реєстрацію домашньої тварини; забезпечити належне утримання; виховувати тварину; поховати або утилізувати її труп.
 

Автори законопроєкту пропонують відкрити нові реєстри, надати спеціальним агентам доступ до них і збирати інформацію на кожного: відомості про власника тварини; місце утримання (постійного перебування) тварини; вид тварини, порода, кличка, дата народження, щеплення; ідентифікаційний номер засобу ідентифікації; особливі прикмети (при наявності).

Цей законопроєкт передбачає безкоштовну ідентифікацію тільки для пільговиків, решті власників за неї доведеться платити. Скільки - поки невідомо. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень