В Україні новий очільник НБУ. Як реагує Міністерство фінансів

Цю посаду обійматиме Кирило Шевченко

Верховна Рада у четвер призначила на посаду голови Нацбанку Кирила Шевченка, який до цього був головою правління «Укргазбанку».

Це рішення у сесійній залі підтримали 332 народних обранці. Від голосування утрималися тільки депутати партії «Голос» та «Європейська солідарність».

Видання «Українська правда» публікує перелік попередніх посад Кирила Шевченка:

  • Кирило Шевченко працює головою правління «Укргазбанку» з 2015 року.
  • З жовтня 1995 року по грудень 2006 року у банку «Фінанси і Кредит» пройшов шлях від начальника відділу нормативів до першого заступника голови правління банку.
  • З грудня 2006 по травень 2009 року очолював Державну іпотечну установу, а з травня 2009 року по вересень 2009 року — радник прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.
  • З 2009-го по квітень 2010 року — перший заступник голови правління «Укргазбанку».
  • У 2012-2014 роках працював радником голови правління Ощадбанку.
  • З жовтня 2014 - по травень 2015-го - в.о. голови правління «Укргазбанку».

Своєю чергою міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що очікує на продовження зваженої монетарної політики та продовження конструктивної співпраці між Національним банком та Мінфіном.

Я вітаю призначення Кирила Шевченка головою Національного банку України. Вважаю, що подана президентом України кандидатура є найбільш оптимальною і вдалою.

Зважена монетарна та фіскальна політики стали основою для макроекономічної стабільності України, що дозволяє нам увійти у глобальну фінансово-економічну кризу, спричинену поширенням коронавірусу, зі значно сильнішими макроекономічними показниками, ніж під час попередніх криз, — сказав Сергій Марченко у коментарі для «Європейської правди»

 Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень