В Україні хочуть карати за продаж та купівлю курсових робіт

Народні депутати зареєстрували відповідний законопроєкт

Покарання за написання академічного тексту на замовлення та присвоєння замовником авторства на матеріал хочуть ввести в Україні.

Відповідний законопроєкт № 3759 «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо посилення відповідальності за порушення академічної доброчесності» зареєстрували у Верховній Раді першого липня, пише РБК-Україна

З документом можна ознайомитися на сайті парламенту.

В пояснювальній записці до законопроєкту йдеться:

Проблема плагіату та крадіжки авторства у наукових роботах є вкрай актуальною для України. Експерти з науково-освітнього середовища відзначають, що близько третини всіх захищених в Україні дисертацій містять плагіат – понад 60 тис. наукових робіт не повинні були пройти захист.

 

Плагіат як «акт шахрайства, який включає купівлю, викрадення чи позичання чужих ідей та їхнє навмисне чи випадкове видавання за свої» не просто поширений, а є невідійманою частиною академічної  культури української університетської спільноти.

Народні депутати переконані, що ухвалення законопроєкту створить правові передумови для ефективнішого забезпечення академічної доброчесності.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень