В Острозі «розслідували вбивство»

Рівненські криміналісти поділилися досвідом зі студентами Острозької академії

Студенти правничого факультету Навчально-наукового інституту права ім. Маліновського НУ «Острозька академія» запросили на гостини працівників Рівненського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Для юнаків та дівчат, які обрали фах юриста, експерти-криміналісти провели цікаве та пізнавальне заняття. Під час зустрічі студентів ознайомили із завданнями та принципами роботи НДЕКЦ,  майбутні правознавці мали можливість детальніше ознайомитися з роботою криміналістів.

— Саме практика дає найбільше знань студентам, — зазначив завідувач кафедри правосуддя та кримінально-правових дисциплін Навчально-наукового інституту права ім. Маліновського Сергій Гонгало. — Теоретичні заняття в аудиторіях сприймаються не завжди настільки ефективно.

Студенти з цікавістю слухали завідувача відділу дослідження матеріалів, речовин та виробів Ігоря Кондратюка, який надав їм детальну інформацію про роботу експертів щодо виявлення, вилучення, фіксування та дослідження наркотиків, полімерів, лакофарб, металів і сплавів, пально-мастильних матеріалів, нафтопродуктів тощо.

Завідувач сектору трасологічних видів досліджень та об’єктів Володимир Підвисоцький поділився своїм професійним досвідом у вилученні та методах дослідження предметів злочину.

А завідувач сектору дактилоскопічних видів досліджень та об’єктів Вікторія Юзик посвятила у тонкощі зняття відбитків пальців на місці злочину.

Юнаки найбільше зацікавилися зброєю. Завідувач сектору дослідження зброї Анна Бортюк ознайомила із класифікацією зброї, про її законне та незаконне використання.

Після теоретичної частини майбутні криміналісти перейшли до практичної. На умовному місці скоєння вбивства студенти мали змогу відчути себе працівниками експертної служби, самостійно спробувати провести огляд місця події та зібрати інформацію.

[media=56827] [media=56828] [media=56829] [media=56830]

— Ураховуючи велику кількість запитань, студенти приємно вражені і здивовані, бо не уявляли наскільки чітка і налагоджена робота експертів, — зауважив заступник директора Рівненського НДЕКЦ МВС Олег Гайдук. — Наші працівники дали кілька порад молодому поколінню, на що потрібно особливо звернути увагу в процесі навчання. Адже чимало студентів виявили бажання продовжити навчання, аби згодом поповнити ряди експертів-криміналістів Рівненщини.

[media=56821] [media=56822] [media=56823] [media=56825]

Відділ комунікації ГУНП в Рівненській області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень