На Рівненщині починають капремонт доріг

Цьогоріч з держбюджету надійшло втричі більше коштів, ніж торік

Більше того, вперше за останні два роки передбачено кошти на капітальний ремонт доріг – це близько 100 мільйонів гривень. Передбачається, що впродовж поточного року 225 мільйонів гривень будуть використані на дороги загального користування, тобто ті, що поза населеними пунктами. 125 мільйонів – на експлуатаційне утримання доріг. До трійки доріг, які будуть капітально відремонтовані, увійшла лише одна місцевого значення, докладніше розповідає заступник начальника з експлуатаційного утримання доріг обласної служби автомобільних доріг Микола Козачок:

 

- В нас на даний час по капітальному ремонту затверджена ділянка дороги Устилуг-Луцьк-Рівне – 40 мільйонів (від Луцького кільця в Рівному до Азотівського кільця), але одна сторона. Капітальний ремонт мосту через річку Случ на дорозі Київ-Ковель-Ягодин в Сарнах – 2,2 мільйона гривень. І по місцевих дорогах – це дорога на Тайкури – 9 мільйонів. 53,6 мільйона гривень передбачено на поточний середній ремонт методом карт.

 

Дорога в Тайкурах єдина і, мабуть, остання, на яку надали гроші з держбюджету, адже наразі на розгляді в Парламенті перебуває законопроект, згідно з яким планується передати дороги в населених пунктах на утримання органам місцевого самоврядування.

Відремонтують, нарешті, і найскладніші ділянки дороги, з приводу яких було найбільше звернень як від депутатів, так і від місцевих жителів. Проблему цієї ділянки піднімало і Радіо Трек, особливо складно там рухатися взимку – це  дорога Городище-Рівне-Старокостянтинів від Острога до Вельбівно. Також до переліку включено дорогу до Клеваня та від Костополя в напрямку Сарн. Тендери на експлуатаційне утримання доріг традиційно виграв ДП «Рівненський облавтодор» на орієнтовну суму 70 мільйонів. На решту коштів поточні дрібні ремонти проведуть за пропозиціями місцевих органів влади.

Варто зауважити, що на утриманні обласної Служби автодоріг понад 5 тисяч кілометрів, 2 тисячі з яких державного значення. Між тим, згідно із змінами, цьогоріч дороги місцевого значення громади цих населених пунктів зможуть ремонтувати на умовах співфінансування, з місцевих бюджетів для цього потрібно буде віднайти десяту частину загальної вартості ремонту. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень