На Рівненщині знищили архітектуру столітньої будівлі

Її обклали мінеральною ватою

Йдеться про будівлю районного будинку культури в Острозі. Як поінформував краєзнавець Микола Бендюк, колись цей будинок належав родині аптекаря Жолтовського і був стилізований під оборонну архітектуру Острозького замку. Тому органічно вписувався у краєвиди Острога. 

Микола Бендюк 4 год. Після приходу совєтів центральний вхід до приміщення із стилізованими оборонними зубцями перебудували в стилі "Сталінського ампіру", та добудували приміщення актового залу. Від оригінального будинку залишилась лише одна стіна з колонами та віконними порталами.

 

Сьогодні навіть цю стіну було знищено і обкладено будинок мінеральною ватою. 


Ще б нічого якби проектантка, яка виготовляла документацію, запланувала хоча б відтворити оригінальний фасад. На жаль, архітекторка придумала свій фасад,  який зовсім не нагадує автентичний.

На думку Миколи Бендюка, при реконструкції будівлі нобхідно було б відтворити вигляд вхідного фасаду таким, яким він був сто років тому. Тоді б не було втрачене автентичне обличчя центру Острога. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: історія
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень