В ОСББ Рівного є шанс отримати значно більше коштів на термомодернізацію будинків

Про це розповів заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук

Фонд енергоеефктивності в межах державної програми «Енергодім» планує витратити на комплексну термомодернізацію будинків ОСББ понад 3 мільярди гривень, що майже вдесятеро більше, ніж у попередні роки на «Теплі кредити».

Це кошти держбюджету та ЄС.

За програмою «Енергодім», ОСББ братимуть у банках кредити на термомодернізацію будинків, а Фонд енергоефективності першим 300 з них відшкодовуватиме 60-70% вартості енергоаудиту, проектів та робіт, наступним -40-50%.

Сергій Васильчук пообіцяв і додаткове фінансування з міського бюджету Рівного в межах міської програми:

Ми прописуємо в нашій програмі, що для тих перших 300 рівненських ОСББ будемо відшкодовувати ще 5% тіла кредиту. Тобто загалом це 75% вартості кредиту буде компенсувати Фонд і місто.

 

І плюс  ми будемо компенсувати різницю у відсотках між ставкою, в якій візьмуть кредит, і тим, що відшкодовує область. Область відшкодовує 10%.

Cергій Васильчук

Іншим ОСББ, які не попадуть у перші 300, яким Фонд енергоефективності даватиме більше фінансування, каже заступник міського голови, з міського бюджету компенсуватимуть 20% тіла кредиту. І додає:

Завдяки цьому ми отримаємо багато коштів з Фонду енергоефективності для будинків Рівного, а люди витрачатимуть максимум 30% від вартості робіт.

 

Це вигідно і місту, і мешканцям, і виконавцям робіт у будинках.

Почне працювати програма з наступного року. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень