В ООН збільшать кількість миротворців

Кількість миротворців зросте на 40 тисяч, головним чином за рахунок Китаю

Президент США Барак Обама заявив на саміті ООН з питань миротворчих операцій про збільшення контингенту миротворців ООН на 30 тисяч осіб. Однак після заяв країн-учасниць саміту ця цифра збільшилася до 40 тисяч. За словами Обами, понад 50 країн зобов'язалися надати свої сили, техніку та обладнання.

Декларацію про посилення миротворчих операцій підписали понад 40 держав, серед них США, Німеччина, Франція, Україна, Китай та інші. Росії у списку немає. Окрім 40 тисяч військових та поліцейських, миротворчі сили отримають 40 гелікоптерів та 10 польових шпиталів, повідомила постійний представник США в ООН Саманта Пауер.

Китайський лідер Сі Цзіньпінь оголосив про створення "постійного миротворчого поліцейського підрозділу та формування резервних сил кількістю вісім тисяч військових". Також він заявив про створення 10-річного фонду миру і розвитку в один мільярд доларів. Частина з цих коштів буде використана на миротворчі операції.

На сьогодні миротворчі сили ООН налічують понад 106 тисяч осіб. Вони задіяні у виконанні 16 місій по всьому світу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень