В облраді досі не можуть визначитися зі складом комісій

БПП хоче 4 комісії в раді

На понад годину розтягнулася перерва депутатів Рівненської обласної ради. Хоча попередньо розходились на півгодини.

Додамо, що сьогодні створили 10 постійних комісій. Проте під час голосування за їх склад, голів та заступників пропозицію від коаліції не підтримали. Вочевидь, за погоджений між "Батьківщиною", Радикальною партією, "Свободою"  та УКРОПом проект не голосували "свободівці". Згідно з цим проектом їм мала дістатися лише одна комісія. А ось у проекті, який запропонувала фракція БПП, "свободівці" мали б очолити дві комісії.

Згідно з ним, бюджетну комісію мав би очолити Микола Кучерук від "Батьківщини", аграрну — Світлана Богатирчук-Кривко від "Конкретних справ", гуманітарну — Віталій Ундір від БПП, охорони здоров`я — Михайло Вервега від "Батьківщини", самоврядування – Валентин Крока від БПП, боротьби з корупцією - Сергій Свисталюк з Радикальної партії, будівництва – Богдан Файфура від партії Конкретних справ. Комісію з питань економіки – Михайло Кирилов від БПП, екологічну за проектом мали б віддати "свободівцію" Валявці, соцполітики – Борису Біруку від УКРОПу.

Між тим, за проектом, який запропонувала фракція  БПП, бюджетну комісію має очолити Юрій Благодир (БПП), економічну — Михайло Кириллов (також БПП), з питань будівництва — Богдан Файфура від "Конкретних справ".

Аграрна комісія також має відійти БПП. Її мав би очолити Ігор Фізик, екологічну порошенківці хочуть віддати Володимиру Валявці від"Свободи", соціальну — Борису Біруку (УКРОП), гуманітарну — Аллі Черній від "Батьківщини", охорони здоров`я — Андрію Бортніку від "Свободи".  

Комісію з питань місцевого самоврядування мав би очолити Валентин Крока від БПП та з питань регламенту та боротьби з корупцією — Сергій Свисталюк від Радикальної партії.

Таким чином, БПП бере собі чотири комісії, "Свобода" — дві. А за проектом коаліції "Свободі" мала б дістатися одна комісія. Вочевидь, саме тому рішення і не було ухвалене.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень