В обласному управлінні Держпраці розповіли, на що мешканці Рівненщини скаржаться найбільше

Люди скаржаться на те, що обласне управління Держпраці не може в повній мірі вплинути на підприємства, які затримують своїм працівникам виплату заробітної плати. Між тим, в управлінні стверджують, що його головна функція – це забезпечення громадян консультаціями та роз’ясненнями і надання практичної допомоги. Про це напередодні в прямому ефірі на Радіо Трек розповіла заступник начальника Управління Держпраці у Рівненській області, Наталія Карп’юк. Також серед основних функцій управління чиновниця зазначила превентивну і наглядову діяльність. Зокрема, в прямому ефірі Наталія Карп’юк оголосила одну із найважливіших порад, яку в управлінні регулярно надають громадянам:

– Шановні слухачі, оформлюйтеся офіційно. Такого розуміння як "стажування" не існувало і не існує. Це розуміння відноситься до студентів, які закінчили заклад. А коли є фактичний допуск людини до роботи, перед цим має бути попередження фіскальної служби, на п'ятий день з вами має бути заповнена належним чином трудова книжка і, щоб ви знали, суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують найману працю, трудовий договір оформляють обов'язково в письмовому вигляді.

Зокрема, Наталія Карп’юк наголосила на тому, що найбільше саме працедавці повинні бути зацікавлені в тому, щоб офіційно оформлювати своїх робітників, адже за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору існує штраф у розмірі 43,5 тисяч гривень. Серед інших грошових стягнень чиновниця зазначила штраф за порушення строків виплати зарплати в понад один місяць. За це з роботодавця стягнуть 4 350 гривень. Також на штраф можуть очікувати підприємці, які не дотримуються мінімальних гарантій, тобто не виплачують святкові, надурочні чи відрядження, адже за кожного такого виявленого працівника вони заплатять 14,5 тисяч гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень