В обласній юстиції розповіли про особливості роботи нових реєстрів Мін'юсту

Завдяки ним, інформація про чиновників, підприємців та компанії стала доступною для загалу

Зокрема, зареєструвавшись на сайті Мін'юсту, можна довідатися дані з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, дізнатися інформацію з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців тощо. За словами начальника облуправління юстиції Іванни Смачило, це є реальними кроками до децентралізації реєстраційних послуг. Більше про інші нововведення далі в прямій мові:

– На сьогодні у нас уже запроваджений принцип екстериторіальності в межах Рівненської області по реєстрації нерухомості. Громадянин, незалежно від того, де розташоване нерухоме майно в межах області, може звернутися до будь-якого державного реєстратора і зареєструвати своє право. Друге: в нас запроваджений принцип екстериторіальності в межах України по реєстрації бізнесу. Це також зручно буде для громадян, які самі обиратимуть, до кого їм звертатися.

Також Іванна Смачило додала, що на сьогодні всі реєстраційні послуги, які надавалися органами юстиції, також надаються приватними і державними нотаріусами. Іванна Смачило сподівається, що вже з першого лютого люди зможуть звертатися в міську раду для отримання послуг від державних реєстраторів. Також додала, що ведуться перемовини з обласною адміністрацією для введення державних реєстраторів у кожну райдержадміністрацію на Рівненщині.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень