У краєзнавчому музеї Рівного запрацювала патріотична виставка (ФОТО)

Документи, фотографії та особисті речі учасників демократичного руху – в обласному краєзнавчому музеї до 30-річчя з часу створення «Народного Руху України за перебудову» запрацювала тематична виставка.

«За Україну, за її волю» - саме під таким гаслом у 1988-1991 роки патріоти України створили політичну організацію об’єднала у своїх рядах тих, хто не хотів миритися з ідеологією тоталітаризму. А вже сьогодні під таким самим гаслом ми відкриваємо виставку, яка організована до 30-річчя з часу створення Народного Руху України за перебудову. Ще у ті роки принциповість українців була незмінною, і жити на своїй землі на правах «молодшого брата» без власної історії, мови, культури вони просто відмовлялись, — розповідає керівник обласного краєзнавчого музею Тетяна Самсонюк.

[media=153827] [media=153826] [media=153825]

На виставці представлені особисті речі, документи, фотографії рівнян – учасників демократичного руху, які здобували незалежність у 1988-1991 рр.: Миколи Поровського, Василя Червонія, Олекси Новака, Бориса Степанишина, Івана Дем’янюка, Сергія Кричильського, Миколи Вельгуса, Євгенії Гладунової, Миколи Борейка, Тетяни Редюк, Олег Ковальчук, Романа Омельчука, Гурія Бухала та інших.

Охочі зможуть відвідати виставку упродовж наступного місяця.

За матеріалами прес-служби рівненської ОДА

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень