ВРУ хоче повністю заборонити Вайпери та IQOS(и) в Україні: Це саме те, що зараз треба?

«Бо молодь куре» (с)

В Україні хочуть заборонити цигарки з капсулами, а також вайпери та IQOS

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким можуть заборонити будь-які ароматизовані тютюнові вироби: електронні та з капсулами. Відповідний документ було зареєстровано в парламенті у четвер, 20 квітня.

Серед ініціаторів Законопроєкту № 9227 близько двох десятків депутатів різних фракцій, зокрема, В’ятрович та Вірастюк.

Законопроект підтримали представники різних фракцій

У пояснювальній записці автори посилаються на дослідження КМІС, де сказано, що в Україні стрімко зростає вживання новітніх тютюнових виробів:

Якщо у 2019 році лише 1% українців користувалися електронними цигарками, то у 2022 році цей показник становив уже 7%. Крім того, проблема полягає у факті, що тютюнові вироби зі смако-ароматичними добавками поширюються переважно серед молоді 18-29 років, і відбувається це досить стрімко.

 

Автори проєкту зазначають, що ароматизовані тютюнові вироби заохочують куріння серед населення, особливо серед молоді.

Під заборону потраплять всі "електронні цигарки"

Можливо, це дійсно саме те, що потрібно українському суспільству, проте, звучить уже й негативна реакція на такі нововведення ВРУ.

От, приміром, думка з цього приводу на Форумі УП

Вчора надійшов черговий ЗаконопроЖЕкт № 9227 В зРАДУ , який забороняє айкоси , вайпери по суті. Тобто ті табачні вироби, що навіть не містять диму та смол про які щось погане пишуть, бо чистий нікотін- це дуже схоже на кофеїн і не має ніяких шкідливих влативостей. Тим більше в формі пари, коли воно не росповсюджується і ніхто з сторонніх його не вдихає.

Ні!  Слугам робити нічого. В країні війна-але тре себе якось проявити та насрати. Чи це сприяє перемозі?  Пообирали палікмахерів та весільних хвотографів, але вони хоч і дурні, себе не забувають. Це такі собі невдахи, які нічого самі не можуть запропонувати, більш того, ще за за пропонування отримують по щелепі.

Ось тут і з'являється тупорилі Закони про заборону паління між вагонами у депо чи зі смаком табаку.

Дегенерати...

Люди в коментарях запитують: "Цікаво, хто є справжнім замовником цього Законопроєкту?"

ДОВІДКОВО:

Зареєстрований нардепами законопроєкт пропонує заборонити гуртову, роздрібну торгівлю й імпорт для продажу на території України:

  • новітніх тютюнових виробів із характерним запахом і/або смаком диму (сюди мають потрапити айкоси, «гло» й інші електронні сигарети — ред.);
  • новітніх тютюнових виробів, що містять смако-ароматичні добавки в будь-яких компонентах, таких як фільтр, папір, паковання, капсула, або мають будь-які технічні характеристики, що дозволяють змінювати запах або смак цигарок, тютюну для самокруток або інтенсивність диму.
  • Законопроєкт ініціювали десятки народних депутатів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень