В Укренерго пояснили, коли в Україні зможуть чітко дотримуватися графіків відключень електропостачання (ВІДЕО)

Перші дні після чергової масової атаки російських ракет – найважчі

Після масових ракетних ударів окупантів по об'єктах критичної інфраструктури України фахівцям необхідно декілька днів, аби збалансувати роботу системи. Після атаки 5 грудня найскладніша ситуація в Одеській області, де енергетики відновлюють мережі. У решті регіонів можливість передачі електроенергії вже є, пояснив голова правління «Укренерго»  Володимир Кудрицький.

Попри те, що абсолютна більшість українців розуміють, через що саме відбуваються відключення світла, люди вимагають сталого дотримання графіків. Адже це єдиний варіант наразі спланувати роботу, побут та інші справи.

Чітко дотримуватися графіків відключень буде можливим, коли дефіцит потужності в енергосистемі буде знижений до такого рівня, коли можна буде кожні 4 години відключати одну з трьох груп споживачів. Всі споживачі в кожній області поділені обленерго та військово-цивільними адміністраціями на три черги. І ці три черги поперемінно відключаються від енергопостачання для того, щоб це відбувалось в плановому режимі.

 

Ми зараз досить близькі до того, щоб привести дефіцит потужності до таких параметрів, коли ми знову зможемо повернутись до планових графіків.

 

Думаю, що нам ще 2-3 дні буде на це потрібно. Якщо не буде нових обстрілів, то думаю, що на цьому тижні ми маємо вийти на планові графіки, - голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

За його словами, Україна зараз отримує багато обладнання та матеріалів, необхідних для ремонту. Надходить і фінансова підтримка. Зокрема Укренерго має укласти угоду про кредитування з ЄБРР на близько 300 мільйонів Євро, і половина цієї суми буде спрямована саме на відновлення енергомережі.

Щодо ремонтних бригад й чи достатньо їх для оперативного відновлення мережі, Володимир Кудрицький зазначив, що працює висококваліфікований персонал. Це складні роботи й швидко навчити людину неможливо. Хоча Укренерго має контракти з профільними вишами щодо підготовки кадрів та веде просвітницьку роботу щодо залучення персоналу саме для роботи у галузі енергетики. 

З початку повномасштабного вторгнення п’ятеро енергетиків загинули безпосередньо під час виконання своєї роботи на енергетичних об’єктах внаслідок атаки російських ракет.

Володимир Кудрицький каже, що фактично лінія фронту сьогодні проходить там, де є об’єкти критичної інфраструктури, які можуть стати об’єктом для ракетних обстрілів.

Джерело: інтерв'ю очільника Укренерго для радіо НВ 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень