В Україні знову можуть застосовувати планові відключення світла

Вимкнення будуть вибірковими й тільки у пікові години навантаження на енергосистему

Вибіркові планові відключення електроенергії можуть запровадити в Україні у години пікового навантаження на енергомережу. Усе через сильні морози.

Після масштабних обстрілів з боку росіян у 2023 році деякі з енергетичних блоків перебувають в аварійному стані. У період похолодання рівень дефіциту потужностей в енергосистемі може сягати 2 гігават і більше. Але цей дефіцит можна покрити, якщо імпортувати електроенергію з-за кордону, і в України є така можливість.

Але все одно, у деякі пікові години в Україні може відчуватися дефіцит. Тому не виключено, що можуть бути запроваджені планові відключення. Але це не значить, що вони будуть тотальними — це будуть вибіркові планові відключення в окремі години пікового навантаження, — розповів директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко. 

Станом на зараз через мороз знеструмлено 396 населених пунктів у 4 областях, повідомляє Укренерго. Зранку найбільше відключень у Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Черкаській областях. Понад добу немає світла у чотирьох населених пунктах Донецької області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень