В Україні знизили вік призову на строкову військову службу

Перебування на військовому обліку тепер можливе лише до 25 років

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 30 травня, Верховна рада ухвалила закон про зниження граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років. Документ підтримали 304 депутатів.

Урядовий законопроєкт №9281 ініціювало Міністерство оборони разом зі Збройними силами України. Вони пояснили, що під час дії воєнного стану потреби в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років немає.

Перебування на військовому обліку призовників до 27-років та необхідність щорічного прибуття їх до територіальних центрів комплектування й соціальної підтримки для підтвердження права на відстрочку від призову, а також проходження медичних оглядів (обстежень) призводить до значних фінансово-матеріальних витрат.

 

Крім того, тривале перебування призовників на військовому обліку під час дії воєнного стану вважається недоцільним, враховуючи те, що значна чисельність придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, – пояснили в уряді.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень