В Україні злетіли ціни на сільськогосподарські землі

Різниця між найдорожчими та найдешевшими ділянками разюча, і становить понад 50 тисяч гривень

В Україні подорожчала земля сільгосппризначення. Проти вартості землі у грудні, у січні гектар продавали на 6 тисяч гривень дорожче, в середньому це майже 42 тисячі гривень, тобто подорожчання становить 13,3%. Ціни на товарні землі також суттєво підвищились - на 7,8%, з 39,3 тис. грн/га у грудні 2023 року до 42,4 тис. грн/га у січні 2024 року.

Ключовим чинником зростання цін стало підвищення попиту через відкриття ринку землі для юридичних осіб. Проте робити остаточні висновки за підсумками лише першого місяця зарано, оскільки такі коливання ціни можуть бути короткотерміновими. При цьому за весь час функціонування ринку земель сільгосппризначення ніколи не відбувалось настільки істотної зміни ціни впродовж одного місяця, - пояснюють експерти.

Сьогодні найдорожча земля в Івано-Франківській області де за гектар просять майже 84 тисячі гривень. У інших західних областях ціни коливають від 43 до 57 тисяч гривень.

Найдешевші ділянки у прифронтових територіях. Зокрема на Сумщині сільгоспземлю у лютому продають по 32 тисячі гривень за гектар, і це найнижча ціна.

Джерело: KSE Агроцентр 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень