Де в Україні зараз найвигідніше купувати землю

Паї великі, а ціна менша

Найдешевші земельні паї зараз у Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях. Так, наприклад на Херсонщині за гектар землі беруть менш як 30 тисяч гривень, на Донеччині близько 32 тисяч гривень. А от найбільші ціни на землю у західних областях. Рекордсменом є Івано-Франківська область - 45 тисяч грн за гектар.

Передусім вартість землі залежить від особливостей ринку у конкретному регіоні. При цьому Cхід і Pахід України відрізняються за розміром паїв, але так було й до війни, тож вона на це не вплинула.

Експерти пояснюють, що в західних областях паї менші та сягають всього одного – двох гектарів. Найменші ділянки у Закарпатській, Тернопільській та Львівській областях.

 

Трохи більші паї у Вінницькій та Хмельницькій областях, а на лівобережній Україні їх площа сягає чотирьох, п’яти та навіть десяти гектарів.

Така особливість пов’язана з тим, що у минулому на Сході діяли більші колгоспи, а людей жило менше. Аналітики повідомили, що до початку повномасштабної війни прогнозували зростання ціни землі на 10-15% за рік і така тенденція спостерігається зараз.

Джерело: AgroPolitic з посиланням на УНІАН 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень