В Україні збанкрутував банк: Що буде з грошима клієнтів

Відповідь дали у НБУ

Правління Національного банку України ухвалило рішення віднести АТ «Банк Форвард» до категорії неплатоспроможних. При цьому у НБУ наголосили, що віднесення фінустанови до цієї категорії жодним чином не вплине на стабільність банківського сектору України.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Наприкінці листопада 2022 року Банк Форвард був віднесений до категорії проблемних. Підставою для цього стали недостатні доходи, що створювало «ризик зменшення його регулятивного капіталу та порушення встановлених Національним банком економічних нормативів капіталу».

- З моменту віднесення банку до категорії проблемних його фінансовий стан суттєво погіршився, падіння капіталу продовжилося без перспектив його поліпшення.

 

Це становить загрозу інтересам вкладників та кредиторів банку. Правління НБУ ухвалило рішення віднести АТ «Банк Форвард» до категорії неплатоспроможних", – пояснили у Нацбанку.

 

Що буде з грошима вкладників

Кожен вкладник збанкрутілого «Банку Форвард» отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу. Включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку.

Втім, можливі винятки. Вони передбачені ч. 4 ст. 26 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

- Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 21 січня 2023 року становить 1 535,6 млн грн, – розповіли в НБУ.

 

Російський слід

Крім цього, у регуляторі нагадали: кінцевим бенефіціарним власником АТ «Банк Форвард» є громадянин Росії Рустам Таріко.

- Указом президента України у жовтні 2022 року введено в дію відповідне рішення РНБО, яким до Таріка застосовано персональні санкції, – повідомили у НБУ. 

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень