В Україні запроваджують «езотеричну освіту» для астрологів, тарологів та знахарів

Принаймні у Верховній Раді зареєстровано відповідний законопроєкт

Народний депутат від «Слуги народу» Сергій Гривко, відомий своїми законодавчими ініціативами на кшталт велогенераторів для українських в'язнів, зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, яким пропонує внести зміни до Закону України «Про освіту» і запровадити «правове регулювання відносин у сфері езотеричної освіти». Законопроєкт №10283 був зареєстрований 23 листопада, повідомляє Детектор Медіа.

У пояснювальній записці до законопроєкту вказується, що його метою є «запровадження правового регулювання відносин у сфері езотеричної освіти, сприяння захисту прав та інтересів усіх учасників зазначених відносин, визначення базових правил ведення діяльності у сфері езотеричної освіти та забезпечення дотримання вимог законодавства України (податкового, трудового, у сфері регулювання підприємницької діяльності, захисту прав споживачів тощо) суб’єктами діяльності під час здійснення езотеричної освіти».   

Законопроєкт запроваджує термін «езотерична освіта» (напрямки — астрологія, тарологія, нумерологія, рунологія, екстрасенсорика, знахарство, цілительство, йога та інші сфери духовних, енергетичних та фізичних практик). 

Суб’єкти, які надають езотеричну освіту та мають статус фізичної особи – підприємця або іншої самозайнятої особи, можуть добровільно додатися до реєстру наставників у сфері езотеричної освіти Міністерства освіти і науки України.

Сергій Гривко

Особи, включені до реєстру наставників, на законодавчому рівні наділяються певними правами:

  • зможуть проводити тренінги, навчальні курси та інші освітні заходи на підставі самостійно розроблених освітніх програм; 
  • зможуть видавати своїм учням дипломи встановленої форми про отримання відповідних знань та досвіду у визначеній сфері езотеричної освіти; 
  • зможуть захистити свою ділову репутацію; 
  • матимуть право на об’єкти інтелектуальної власності у сфері езотеричної освіти;
  • зможуть утворювати заклади освіти у порядку, встановленому чинним законодавством України;
  • використовувати у своїй діяльності терміни «школа езотерики/езотерична школа», «інститут езотерики/езотеричний інститут» та «академія езотерики/езотерична академія».

Водночас такі особи, за задумом нардепа, матимуть і визначені законом зобов’язання:

  • обов’язки, передбачені ч. 2 ст. 54 Закону України «Про освіту» для педагогічних працівників; 
  • заборону здійснювати у будь-якій формі виготовлення, зберігання та розповсюдження інформації з пропагандою культу насильства і жорстокості, расової, національної чи релігійної нетерпимості та дискримінації, а також будь-яким іншим способом  поширювати вказані ідеї серед населення.

Ініціатор законопроєкту зазначає, що ринок езотеричних послуг жодним чином не врегульований, а тому «доброчесні езотерики» не захищені у своїй діяльності.

У реаліях сьогодення практично кожний бажаючий може назвати себе провидцем чи езотериком (не маючи відповідних знань і досвіду), обманювати людей і заробляти на цьому...

 

Це відкриває поле для діяльності шахраїв, і люди, які звертаються за такими послугами, можуть бути ошукані. У свою чергу, держава не отримує надходжень у вигляді податків та зборів від провадження суб’єктами відповідної підприємницької діяльності.

 

Зважаючи на викладене вище, вбачається потреба у запровадженні державного регулювання процесів у зазначеній сфері», — пише автор законопроєкту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень