В Україні з’явилася ще одна черга на житло. Іпотеку під 3% можна виграти у лотерею

Хто, як і за яких умов може отримати пільговий кредит, роз’яснили у Рівненській ОДА

Окрему чергу на житло почали формувати лише сьогодні. Пільгову іпотеку під 3% пропонують переселенцям, а взяти участь у лотереї (!) на отримання такого кредиту вони можуть у найближчі два місяці.

Про це під час онлайн-брифінгу розповів заступник очільника Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Які умови, що за житло, як взяти участь

З 17 травня та упродовж двох місяців внутрішньо переміщені особи мають можливість подати заявку на отримання пільгових кредитів. А саме: на прийняте в експлуатацію житло у сумі приблизно 40 тис. євро до 20 років під пільгові умови – 3% річних із розрахунком 63 кв. м загальної площі на сім’ю, виходячи з нормативної площі житла, - пояснив чиновник.

Щоб взяти участь у цій програмі, внутрішньопереміщені особи мають подати спеціальну заяву до Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Такі заяви подаються заявниками при особистому зверненні до регіонального управління Держмолодьжитла або ж в електронній формі через портал «ДІЯ».

При цьому, якщо переселенець станом на 17 травня уже зареєстрований як кандидат для отримання державної іпотеки під 3% (реєстр 980), він автоматично вноситься у новий реєстр і братиме участь у лотереї.

Що це за «лотерея» ????

Людей, які отримають пільговий кредит, обиратиме програма, при чому - випадково. Списки охочих отримати пільговий кредит під 3% завантажать у рандомайзер, який видаватиме випадкові номери.

Це потрібно для забезпечення справедливого відбору, пояснюють чиновники.

Переможці отримають повідомлення і матимуть місяць часу для оформлення кредиту, - розповідає Ігор Тимошенко. - Необхідно буде оформити заяву у письмовому вигляді і звернутися до Рівненського регіонального управління Держмолодьжитло, що за адресою: м. Рівне, вул. Симона Петлюри, буд. 14а, офіс 55.

Важливо, що...

✅ Громадян, які стануть на цю чергу, не виключатимуть з будь-якого реєстру Державного фонду та його регіональних управлінь аж до моменту фактичного отримання кредиту на придбання житла або поліпшення житлових умов з інших підстав.

✅ Переможці самостійно обирають об’єкти, які можуть купити за кошти кредиту.

Об’єктами кредитування може бути як квартира у багатоквартирному житловому будинку, так і одноквартирний житловий будинок (за умови, що такий багатоквартирний або одноквартирний житловий будинок прийнято в експлуатацію не більше як 35 років тому чи реконструйовано не більш як 25 років тому).

✅ У межах цього проєкту у 2021-22 рр. планується забезпечити житлом загалом близько 680 сімей або 1768 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб.

Додамо, що порядок пільгового іпотечного кредитування внутрішньопереміщених осіб передбачений Постановою Кабміну від 28 квітня 2021 року №451 за рахунок коштів гранту наданих Кредитною Установою для Відбудови (KfW).

Ще більше інформації знайдете за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень