Питної води для населення стало менше: Назвали причини, чому в Україні різко обміліли річки

Який вихід є?

Обміління Дністра. Фото з відкритих джерел
Обміління Дністра. Фото з відкритих джерел

Цього року в Україні помітили різке обміління річок. Перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України розповів Олександр Краснолуцький розповів, що є кілька факторів, які призвели до зменшення кількості води у річках:

Перший — ця весна була посушливою, а зима не сильно сніжна. Такі природні процеси періодично відбуваються, але загалом Україна на сьогодні є країною, яка є мало забезпечена питною водою.

 

За цим показником ми на 86-му місці у світі. Це дуже низький рівень, – пояснив Олександр Краснолуцький.

За його словами, обміління річок серйозно впливає на доступ до чистої питної води населення. Тож, аби зупинити цей процес, торік Україна розробила план щодо управління басейнами річок. Він передбачає розчищування малих річок, аби у майбутньому повернути їм водність.

Джерело: Дзеркало тижня

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень