В Україні рекордно впав прибуток банків: Які фінустанови на межі банкрутства

А які банки покращили свої показники

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

За час війни українські банки рекордно втратили прибуток. За 8 місяців цього року 42 банки одержали 23,9 млрд грн прибутку.

Лідером за прибутковістю став державний «ПриватБанк».

Він отримав майже на чверть менший прибуток — 14 млрд грн. Його частка від загального прибутку всіх банків — більш ніж половина — 59%. Разом із «ПриватБанком» частка держбанків у загальному прибутку установ з позитивним балансом — 69%.

Водночас двом фінустановам з тогорічного ТОП-10 вдалося збільшити прибуток:

у понад вдвічі зріс прибуток «Укрсиббанку», на 6% — «Сітібанку». У понад 30 разів зріс прибуток «Ощадбанку». Порівняно з показником-2021 банк за прибутковістю піднявся з 24 позиції до другої.

Водночас на межі банкрутства в Україні перебувають 38% установ. За 8 місяців поточного року 26 банків отримали 16 млрд грн збитків.

Для порівняння, у 2021 році 90% фінустанов мали позитивний баланс — 44,1 млрд грн, а збитків решти фінустанов — 193 млн грн.

Третина, що були прибутковими у 2021 році, закінчили 8 місяців зі збитками. Серед них: «Альфа-банк», «Укрексімбанк», «Укргазбанк», «ОТП банк» та «Прокредит».

Джерело: Новини.Live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень