В Україні по-новому перевірятимуть водіїв авто: що треба знати

Зміни стосуватимуться тих, у кого запідозрили стан сп’яніння

Процедуру перевірки водіїв на сп’яніння змінили. Про це повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, зміни вже затвердив уряд. Зміни стосуватимуться не лише алкогольного, а й наркотичного сп’яніння.

Відповідно до нових правил, процес перевірки водія повинен бути проведений на відеозапис або у присутності двох свідків.

Передбачено, що огляд на місці зупинки транспортного засобу проводиться із застосуванням технічних засобів відеозапису, а в разі неможливості застосування таких засобів огляд проводиться у присутності двох свідків.

 

Матеріали відеозапису обовʼязково долучаються до протоколу про адміністративне правопорушення», — відзначив Мельничук.

Нагадаємо, допустима доза алкоголю в крові водія – 0,2 проміле. За керування напідпитку водіям загрожує штраф, позбавлення прав і навіть позбавлення волі.

  • Якщо таке порушення було здійснено вперше, треба сплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень й позбавлення водійського посвідчення на 1 рік.
  • За друге порушення – штраф у розмірі 34 тисяч гривень і позбавлення водійських прав на 3 роки.
  • Якщо водія спіймають п’яним двічі за рік, йому доведеться попрощатись зі своїм авто, просидіти за ґратами 15 діб та сплатити 51 тисячу гривень штрафу. Окрім цього, горе-водій не зможе керувати транспортом впродовж 10 років.

Джерело: mmr

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень