В Україні підняли вартість проїзду у маршрутках: 15-20 грн за поїздку - це звичайна практика

Які рішення ухвалили у містах

Галузь громадського транспорту переживає не найкращі часи. Паливна криза та зростання курсу валюти поставили перевізників на межу виживання.

У Львові вартість проїзду у громадському автотранспорті зросла з 10 до 15 гривень із 2 червня. У трамваях та тролейбусах проїзд не змінився.

В Івано-Франківську проїзд подорожчає з 16 червня та становитиме 10 гривень при оплаті готівкою. Під час онлайн оплати платити за проїзд потрібно буде 8 гривень, а при оплаті карткою «Галка» – 6 гривень.

У Луцьку також попередили жителів міста про майбутнє подорожчання, зазначивши, що підвищення тарифів провокує зростання цін на пальне, запчастини, а також зростання мінімалки. Передбачається, що проїзд подорожчає до 16 гривень, але у міськраді вважають, що тарифи на проїзд у громадському транспорті будуть у межах 12-15 гривень, але точне рішення буде ухвалено вже 15 червня.

У Дніпрі вже близько місяця обговорюють питання можливого подорожчання проїзду у міських автобусах. Наразі проїзд у громадському транспорті коштує 10 гривень за поїздку, проте транспортники хочуть підвищити тариф до 20 гривень.

Водночас у Тернополі поки що вирішили утриматися від такого кроку. Скоротити витрати на перевезення пасажирів тут планують шляхом зменшення кількості транспорту, що курсується, на 20-25%.

Торкнеться підвищення тарифів на проїзд і Запоріжжя. Так, вартість проїзду підвищиться до 12 та 13 гривень. У цю ціну було закладено подорожчання палива на 110%, зростання заробітної плати на 25% та зростання витратних матеріалів на 10%.

Обговорюється підвищення тарифів на проїзд і в Одесі. Як повідомили у пресслужбі одеської мерії, наразі ведуться розрахунки з обґрунтування вартості проїзду з урахуванням підвищення витрат на пально-мастильні матеріали. За попередніми даними, одна поїздка коштуватиме 15 гривень.

У Рівному тарифи на проїзд у громадському транспорті мають ухвалити у вівторок, 14 червня.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень