В Україні можуть зникнути всі групи інвалідності: що задумали в МОЗ?

Деталі

У Міністерстві охорони здоров'я мають намір ліквідувати Медико-соціальні експертні комісії (МСЕК), а також групи інвалідності.

Про це розповіла народна депутатка Мар'яна Безугла у Facebook.

- Можливо, групи інвалідності в законопроєкті про рекрутинг, мобілізацію та проходження служби замінять на перелік хвороб.

 

Такий варіант дійсно обговорювався: прибрати групи інвалідності з закону і написати, що порядок визначається Кабміном.

 

І тоді Кабмін визначатиме, наприклад, що онкохворі чи хворі на туберкульоз не підлягають призову, а частина осіб з третьою групою інвалідності підлягають, - написала Безугла.

Також нардепка повідомила, що відповідні пропозиції йшли від головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного. Надалі ідею розвинув медичний комітет ВРУ та Міністерство охорони здоров'я.

Вона зазначила, що такі зміни відповідали б світовій практиці та знизили б корупційні ризики.

- Ідея повʼязана ще з тим, що МОЗ планує ліквідувати МСЕК та групи інвалідності поступово взагалі, що цілком логічно, відповідає світовій практиці та знизить корупційні ризики, - додала депутатка.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень