В Україні можна розлучитися онлайн. Ціна питання – 1000 гривень

Зменшити кількість відвідувань ДРАЦСів можна й зовсім безплатно

Як не крути, а шлюборозлучний процес – теж частина життя. Українці, які заклопотані справами та не хочуть ходити до ДРАЦСів, можуть розлучитися дистанційно, пишуть ProГроші.

На сьогодні є два шляхи розлучення:

  1. Звернутися до ДРАЦСу
  2. Розлучення через суд

Зокрема розлучення через ДРАЦС можливе у випадку, якщо пара не має дітей та претензій одне до одного щодо поділу майна. Через суд – якщо необхідно владнати питання поділу майна та опіки над дітьми.

Усі випадки передбачені та описані в Сімейному кодексі. Він регулює права та обов'язки подружжя. Також є Правилах реєстрації актів цивільного стану, де зазначені всі нюанси розлучення та його оформлення.

Попереднього візиту у ДРАЦС можна уникнути, скориставшись державним порталом dracs.minjust.gov.ua. Подати запит на розлучення можна у кілька кліків.

 

Проте через місяць прийти до ДРАЦСу доведеться, щоб забрати документи про розлучення. Але такий спосіб значно спрощує оформлення.

Якщо ж розлучатися через суд – то у такому випадку можна звернутися до спеціалізованих компаній, які беруть на себе будь-які зобов'язання чоловіка та дружини перед судом.

Вони готуватимуть пакет документів, проведуть оплату судового збору, стежитимуть за реєстрацією справи та призначення дати засідання, відправленням поштою результатів та інше. Тобто всі процеси автоматизовані й побудовані так, щоб клієнти не витрачали свій час.

Компаній таких в Україні вже чимало, але працюють вони за схожим алгоритмом.

Спочатку клієнт повинен заповнити форму на сайті, вказуючи особисту інформацію та відповідаючи на питання щодо шлюбу. На основі цих даних співробітники складають документи, потрібні в суді.

 

Далі клієнт отримує весь пакет паперів, щоб перевірити правильність складання, поставити дати та підписи.

Юристи оформлюють за потреби й додаткові документи, наприклад, заяви про примирення, зміну адреси, внесення правок до позову тощо.

Вартість розлучення онлайн складає на сьогодні в середньому 1 000 гривень та плюс судовий збір.

Ціна може бути більшою, якщо треба призначення аліментів чи передбачено поділ майна, або вирішується питання щодо місця проживання дітей.

Джерело: ProГроші

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень