В Україні маніпулюють розміром пенсії: абсолютна більшість отримує значно менше за середню

Насправді середня пенсія для більшості - сума, про яку вони можуть тільки мріяти

В Україні розмір середньої пенсії – маніпулятивний. Насправді він не показує, які виплати одержує більшість українців. Так, за офіційної середньої пенсії у 5385 грн більшість українців на заслуженому відпочинку отримують пенсії менше ніж 4 тис. грн.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. Згідно з останнім звітом ПФУ, в Україні пенсію до 3 тис. грн отримують понад 3 млн осіб. Ще 2,2 млн українців отримують до 4 тис. грн на місяць. Всього близько 5,29 млн українців отримують пенсію до 4 тис. грн. І це більшість пенсіонерів.

В Україні пенсію отримують всього 10,51 млн осіб. Тобто насправді середня пенсія для більшості - сума, про яку вони можуть тільки мріяти.

 

І ситуація погіршується, бо всі наступні пенсіонери, починаючи з 2017-го, мають гірші умови.

 

Отже, ще 1,56 млн українців отримають пенсію розміром від 4 тис. до 5 тис. грн. А з урахуванням попередніх груп, 6,85 млн з 10,51 млн отримають пенсію до 5 тис. грн.

 

І це тоді, як середня пенсія складає 5 385 грн. Що ж показує ця середня цифра? Нічого.

Менше ніж 4 тис. грн – стільки щомісячно отримує більшість українських пенсіонерів.

І хоча це не середня цифра, саме цей факт демонструє критичну ситуацію в Пенсійному фонді. Пенсіонери приречені на бідність. Або вони встигли накопичити збереження, яких вистачить до кінця життя, продовжують активно працювати, мають пасивний дохід, чи дорослих дітей, що фінансово їм допомагають, або вони знаходяться далеко за межею бідності. Такі реалії української пенсійної системи.

В Україні з 2017-го всі майбутні пенсії знизили. Раніше за кожен рік можна було отримати 1,35% розрахункового заробітку, а з 2017-го – лише 1%. Наприклад, якщо ваш розрахунковий заробіток складає 8 тис. грн (фактична зарплата може бути значно більшою), то зараз за 35 років стажу можна буде отримати пенсію розміром 2 800 грн. А за старими правилами – 3 780 грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень