До кінця року частина пенсіонерів обов'язково має пройти ідентифікацію по відео: як це зробити

Працівник пенсійного фонду ставитиме багато запитань

У грудні набули чинності правила проведення відеоідентифікації пенсіонерів. До Нового року їм потрібно підтвердити свою особу, аби продовжувати отримувати виплати.

Як записатись на проходження ідентифікації по відео

Пенсійний фонд нарешті затвердив порядок проходження відеоідентифікації пенсіонерів. Це стосується громадян, які набули статусу внутрішньо переміщеної особи до 24 лютого 2022 року. Раніше, щоб отримувати пенсію, вони мали проходити раз на пів року ідентифікацію у відділенні «Ощадбанку».

Але під час карантину цю норму призупинили, зараз її відновили. До Нового року її треба пройти, але вже зараз це можна зробити по відео, - каже журналіст Сергій Коробкін.

Для того, щоб записатись на проходження ідентифікації, зайдіть на сайт Пенсійного фонду України. У верхній частині екрана слід вибрати вкладку «Ідентифікація у режимі відеоконференцзв'язку» та натиснути на неї.

Далі у формі, що з’явиться на екрані, треба заповнити всі поля, позначені зірочкою.

У віконечку, яке пропонуватиме спосіб проведення відеоідентифікації, виберіть один із запропонованих додатків: Google Meet, Signal, Skype, Telegram, Viber, WhatsApp, Zoom. За необхідності, вкажіть вид послуги, яку необхідно забезпечити під час відеоідентифікації (перекладач жестової мови, фізичний супровід персонального асистента або помічника тощо).

Після заповнення анкети, дайте згоду на передачу даних та натисніть «Подати заяву».

До заяви можна додати ідентифікаційні документи: паспорт, пенсійне посвідчення, довідка про присвоєння ідентифікаційного номера, свідоцтво про народження, трудова книжка тощо.

 

Врахуйте те, що розмір кожного файлу не повинен перевищувати 1 Мб.

У разі необхідності підтвердження соцвиплат малолітнім, неповнолітнім чи недієздатним особам, заяви подають їхні батьки, усиновлювачі, опікуни тощо.

Як проходитиме ідентифікація

Після подачі заяви з вами зв’яжеться уповноважений працівник органу Пенсійного фонду України для узгодження часу та способу проведення відеоідентифікації. Відеоідентифікація здійснюється протягом 30 календарних днів, але не раніше 10 робочих днів з дати подання заяви.

Процедура займатиме не більше 20 хв. Пенсіонеру під час розмови потрібно буде пред'явити своє пенсійне посвідчення. Працівник ПФ ставитиме багато запитань, аби переконатись, що це саме ця особа, а не шахрай. Усі дані, які розповів пенсіонер, оброблятимуться. Це займе до 13 днів. Про рішення ПФ пенсіонера повідомлять. Також зазначається, якщо зв'язок поганий, то дату ідентифікації можуть перенести.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень