В Україні до Дня Незалежності випустять нову унікальну монету: як вона виглядатиме? (ФОТО)

Вона матиме ексклюзивну форму

Національні банки України та Польщі випустять набір із двох срібних пам'ятних монет під назвою «Дружба та братство – найбільше багатство». Монети введуть в обіг до Дня Незалежності України, 24 серпня 2023 року. Про це повідомили у НБУ.

Унікальність даних монет не тільки в тому, що їх буде випущено обмеженим тиражем, але в першу чергу - у їхній ексклюзивній формі.

Монети номіналами 10 злотих та 10 гривень утворюють символічну фігуру у формі серця, а при поєднанні монет разом орнамент у нижній частині утворює квітку – символ надії, життя та розвитку.

 

Автором дизайну є заслужений художник України Володимир Таран.

Загальний тираж монет –  10 тисяч штук (по 5 тисяч штук для України та Польщі). Половину тиражу карбує Банкнотно-монетний двір НБУ, а другу половину – Польський монетний двір.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень