В Україні 2 копійки продають за майже 5 тис. грн: як виглядає дорога монета? (ФОТО)

Така «цінність» може бути й у вас

Українці можуть дорого продати деякі монети. Річ у тім, що через свої особливості ті високо цінуються колекціонерами – настільки, що вони готові платити за них тисячі гривень.

Так, 2 копійки 1994 року різновиду 2(10 к.)АА можна продати, за даними фахівців ресурсу «Монети-ягідки», за ціною від 4500 грн. Цю монету можна впізнати за широким кантом аверсу (лицьовою стороною).

При карбуванні аверсу монети використовувався штемпель від 10 копійок 1994 року. Широкий кант вийшов через те, що діаметр штемпелів для 10 копійок менший, ніж для 2 копійок. Різновид 2(10 к.)АА нумізмати часто називають «перепутка», – пояснюють спеціалісти.

Також цінуються 2 копійки 1996 різновиду 1АА з алюмінію. Їх можна продати за 800-1000 грн. А такі ж монети, але із немагнітної сталі – за 1500-1700 грн.

2 копійки 1996 року – монета, яка входила до колекційного набору НБУ. Спочатку відкарбували близько 2 тис. екземплярів з нержавійної сталі, проте НБУ не дозволив включити ці монети у набір.

 

Після цього відкарбували монети з алюмінію, якими комплектували набори. 2 копійки 1996 р. зустрічаються не тільки в наборах, їх неодноразово знаходили в обігу", – розповідають нумізмати.

За 2 копійки 2003 року можна отримати від 1800 грн 5000 грн. Нумізмати пояснюють: такі монети є рідкісними – їх карбували невеликим тиражем для річного набору НБУ.

Однак набір так і не випустили. А монети, найімовірніше, потрапили в обіг, – повідомляють фахівці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень