В Україні 10 копійок продають за 65 тисяч грн: як виглядає унікальна монета? (ФОТО)

Така може бути й у вашому гаманці

Деякі українські монети можуть коштувати чимало грошей. Наприклад, 10 копійок 1992 року продають за 65 тисяч гривень.

Продавець із Києва, який розмістив лот на аукціоні, прикріпив декілька фото монет. 10 копійок, викарбуваних у 1992 році, на перший погляд, здаються нічим не примітними.

Однак якщо придивитися до ягідок біля краю монети на її реверсі, можна помітити, що вони ніби злилися з кантом. Ця особливість робить лот цінним, адже зазвичай 10 копійок карбують інакше, з іншим малюнком.

Як видно на фото, аверс монетки також має одну особливість. Верхній зуб тризубця трохи потовщений, що зустрічається у цінних екземплярів цього ж року карбування.

Власник монети зазначив, що її різновид – 1,34. Однак у 10 копійок такого типу немає ягідок, «приклеєних» до гурту. Чоловік визнав, що не зміг визначити різновид монетки, а це означає, що вона може виявитися надзвичайно рідкісною. Свій лот він оцінив у 64 тисячі 499 гривень.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень