В Україні - зміни в «ковідних» документах Дії

Відтепер можна завантажити сертифікат про щеплення бустером

Фото - МОЗ
Фото - МОЗ

У «Дії» з’явилась можливість завантажити сертифікат про щеплення бустерною дозою. До цього всі, хто вакцинувався бустером, у разі необхідності не могли довести бустеризацію та користувались зеленим сертифікатом про вакцинацію.

Щоб отримати новий сертифікат, потрібно після щеплення надіслати запит у «Дії». Для перетину кордону за новим документом необхідно, щоб від моменту щеплення минуло 14 днів. 

Новий документ буде чинним 9 місяців. Це пов’язано із загальним скороченням терміну дії ковідних сертифікатів, незалежно від кількості доз.

В оновленому документі будуть відображені дані лише про бустер - третя доза і назва вакцини, якою зроблено останнє щеплення. Буде вказано, що це 3/3 вакцин, що особливо важливо для мандрівників, адже в Україні бустерну дозу роблять вакцинами Pfizer і Moderna, що визнані у всіх країнах ЄС.

Щоб у сертифікаті відобразився бустер, треба оновити документ у «Дії». Тоді ж виявиться і новий термін - 270 днів від останнього щеплення.

Бустерну дозу в Україні можна зробити, якщо від отримання другої дози вакцини минуло шість місяців. 

Джерело: ВВС

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень