В Україні - дефіцит кадрів: яких фахівців роботодавці шукають найбільше?

Озвучений перелік популярних професій

На українському ринку праці станом на кінець літа 2023 року експерти констатують зростання заробітних плат та збільшення дефіциту кваліфікованих кадрів.

Про це розповів директор з комунікації порталу з пошуку роботи Work.ua Максим Пилипенко, пише Suspilne.media.

За його словами, лише в чотирьох регіонах країни зросла середня заробітна плата, яку пропонують у вакансіях роботодавці. Йдеться про Київщину, Дніпропетровщину, Львівщину та Одещину.

Водночас спостерігається посилення ситуації з нестачею професіоналів. Роботодавцям переважно стало складніше знаходити медичних фахівців, лікарів, маркетологів та бізнес-аналітиків.

- Найбільшу конкуренцію ми спостерігаємо на посадах, які передбачають віддалену роботу. Це діджитал-фахівці - копірайтери, SMM-менеджери. Також висока конкуренція в ІТ-сфері, багато програмістів.

 

Це пов’язано з тим, що сьогодні ІТ в Україні переживає нелегкі часи, існують певні ризики, через це компанії вдаються до певних кроків, — зазначив він.

Також у прифронтових областях фіксують позитивну динаміку щодо зростання кількості вакансій. У центрі країни ринок праці відновився на 100%, у західних регіонах — на більш ніж 150%, у прифронтових — до 40−60%.

- Зараз ми бачимо, що поступово йде збільшення кількості вакансій, є вірогідність, що восени кількість вакансій ще підросте, попит на фахівців зросте. Для шукачів, кандидатів — це хороші новини. Робота є, її достатньо, — наголосив фахівець.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень