«В судовому порядку»: KALUSH Orchestra звертаються до Зеленського щодо фальсифікації результатів Нацвідбору

«Калуш» хочуть перевірити результати підрахунку голосування

Гурт KALUSH Orchestra готує петицію на ім'я президента України. Після перемоги Alina Pash на фіналі Нацвідбору на Євробачення 2022, публіка та фіналісти мають сумніви щодо правдивості підрахунку голосів глядацького голосування.

Про це лідер колективу Олег Псюк розповів у сторіс в інстаграмі гурту.

Артист зазначив, що Kalush Orchestra домагається лише справедливості і прозорості, тому група звернулася до представників Суспільного, щоб ті показали лист з результатами підрахунку голосів глядачів.

Але у відповідь лише «фамільярно закрили двері перед носом».

KALUSH Orchestra розкритикував «Суспільне» через скандальний фінал Нацвідбору

- Ми хотіли докопатися до істини та дізнатися, побачити той листочок, на якому пишуть всі ці результати, які плутали так багато людей. І що за цирк вчора був - незрозуміло! ... Ми хотіли просто подивитися і дізнатися всю ту інформацію. На що фамільярно перед нами закрили двері, перед самим носом. З нами від «Суспільного» ніхто не хотів розмовляти. Просто всі почали розходитися. Менеджеру моєму сказали «Закрий свій рот». У нас є це на відео, - описав ситуацію музикант.

Псюк вважає, що з підрахунком не все чисто, і таку підозру поділяє велика кількість громадян:

- Зараз гудуть всі ЗМІ, всі журі, і всі згодні з тим, що «Суспільне» перед цілим світом просто зганьбило нашу країну.

 - Але виявляється - світ не без добрих людей. І зараз нам прилітає дуже-дуже багато інформації від різних джерел. Є прямо цікава інфа. Всю інформацію ми подаємо куди слід. І ми подаємо петицію до президента, - заявив фронтмен групи KALUSH Orchestra, і додав, що про подробиці розкриє трохи пізніше.

Також артист поскаржився на інформаційну кампанію проти гурту - мовляв, активно створюються і розсилаються фейкові повідомлення по всіх соціальних мережах від їхнього імені, в яких пишуть «не дуже хороші речі».

- Коротше, хтось тут явно проти нас. Розберемося. Слідкуйте тільки за офіційними джерелами. А ще хочу звернути увагу, що дуже багато коментарів на всіх соцмережах «Суспільного» чистяться. І спробуйте знайти свій комент, якщо ви вчора писали на «Суспільне», що б їм могло не сподобатися, - говорить музикант.

Деталі скандалу на фіналі Нацвідбору

Під час оголошення глядацьких балів виникла помилка - ведучий Тимур Мірошниченко віддав 2 бали спочатку групі Our Atlantic, а потім виправився, і передав їх CLOUDLESS. В етері він сказав, що вперше побачив протокол і не розібрався з цифрами. Табличка з балами після цього взагалі зникла з екрана, а з'явилася вже після оголошення результатів.

Згодом у Facebook Мірошниченко пояснив, що в конверті результати були правильними, проте в редакторській хтось запанікував, що Тимур щось говорить не те. В результаті бали стали такими, якими з самого початку їх озвучував ведучий, але «крайнім» все ж зробили його.

А лідер групи KALUSH Orchestra заявив, то могла бути фальсифікація результатів, і що це питання може бути вирішене «в судовому порядку».

Нагадаємо, що KALUSH Orchestra на фіналі дали 6 балів від журі та 8 балів від глядачів - загальний результат склав 14 балів. У переможниці, Аліни Паш бали розподілилися так: 8 від журі та 7 від глядачів, і в підсумку вийшло 15 балів.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень