Аліна Паш звинуватила у плагіаті Kalush. Під час Нацвідбору на «Євробачення» (ФОТО/ВІДЕО)

Думки фанатів із цього приводу вже розділилися

Українська реп-виконавиця Аліна Паш, яка пройшла у фінал Національного відбору на конкурс «Євробачення-2022», звинуватила своїх колег по сцені у плагіаті. За словами артистки, гурт Kalush у своїй роботі «Orchestra» використав дуже схожий музичний мотив з її піснею «BOSORKANYA».

Про своє невдоволення через ситуацію, що склалася, артистка детальніше розповіла в Instagram. Вона також попросила своїх шанувальників допомогти їй розібратися у цьому.

 – Друзі! Є питання! Контрабас у цій пісні від Kalush як у моїй пісні «BOSORKANYA». Не знаю, як назвати це – нахабне копіювання чи поважне запозичення? - поцікавилася виконавиця.

 – Навіть тональність така сама. Я поки що не знаю, як на це реагувати. Зараз просто мені погано від того, що хтось називає себе художником, артистом, хоче представляти своєю музикою Україну на «Євробаченні».

 

А насправді так нахабно користується… Знаєте, як кінь пасеться на чужій галявині, а вона зрозуміло чия. Хазяйка буде не дуже рада бачити коней, які ср*ть на її галявині і їдять її траву, - обурилася Паш.

Це не перший випадок, коли Аліна Паш помічає, що гурт Kalush надихається її творчістю. Подібність можна побачити і в інших піснях та кліпах українських артистів. Так, у локаціях та образах відеокліпу Alina Pash «Bitanga» (2018) та Kalush «Гори» (2019) теж можна простежити «поважне запозичення».

Думки фанатів у цій ситуації розділилися. Одні підтримують співачку в її підозрах на плагіат, інші в цей час стверджують, що реперка захотіла таким чином привернути до себе увагу.

Соліст гурту Kalush Олег Псюк не став зволікати із відповіддю і зробив офіційну заяву з цього приводу:

Нас звинувачують, що в останній пісні є дуже схожа партія контрабасу на якийсь трек Аліни Паш. Так це щерівка, там народні слова. Можливо, ще якісь інструменти з кимось у цьому світі повторюються. Я не знаю, але ми не хотіли, щоб так вийшло. Вони справді схожі, - пояснив Псюк.

 – Мені дуже прикро, що так сталося. Але хочу запевнити, що це випадковість. Ми коли зустрілися з музикантами на студії, ми не слухали жодну з пісень Аліни.

 

Ми просто робили все у творчому потоці, але оскільки є претензія, ми обов'язково замінимо партію контрабасу на кардинально іншу до офіційного релізу пісні, - додав саунд-продюсер гурту Kalush.

Нагадаємо, реп-зірка підготувала для конкурсу «Євробачення-2022» українськомовну пісню «Тіні забутих предків», яку представить 11 лютого. Аліна Паш у своїх композиціях поєднує кілька музичних стилів: хіп-хоп, поп та етно.

Колектив Kalush створює реп фольклорними мотивами та максимальною кількістю автентичності. На Національному відборі хлопці виконають пісню Stefania.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень