В штанах і без хустки: чи пустять таку жінку до храму ПЦУ

Та чи може це стати перепоною для відвідування церкви

Не варто перейматися через свій одяг чи відсутність хустки, якщо хочеться зайти до церкви – запевняє предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.  

За його словами, у церкву можна йти, не знаючи молитов чи церковних правил. Одяг не має ніякого значення, бо церква відкрита для всіх.

Я завжди говорив, що необов'язково жінкам, коли вперше приходять до храму, якщо немає хустки чи немає там спідниці і так далі, то це не повинно бути перепоною, навпаки, людина повинна відчути, що її чекають, її тут люблять, її підтримують, їй дадуть пораду.

 

Справді бажаємо, щоб люди відвідували і не мали певного страху перетнути поріг храму чи поставити там, чи не там свічку, чи будуть якісь зразу там..., – пояснив Епіфаній.

В Інтерв'ю ТСН Епіфаній зазначив, що сам весь час ходить в церковному вбранні, тож костюмів вдома немає. Не відвідує він і спортзал, але має бігову доріжку. Аби тримати себе у формі, намагається більше рухатися і ходити.

 Як представник, як пастор, повинен бути зі своєю паствою, - каже Епіфаній.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень