В Раді ухвалили важливе рішення щодо підвищення податків

Воно стосується насамперед переживань ФОПів

Попри великі проблеми із наповненням бюджету, підприємцям не підвищуватимуть податки в умовах воєнного стану. Такий крок із боку влади був би необдуманим і міг би призвести до непередбачуваних наслідків як для економіки України, так і для політичного клімату в країні загалом.

Про це, коментуючи заяву голови Мінфіну Сергія Марченка щодо важкої ситуації економікою країни, повідомив нардеп від фракції «Голос» Ярослав Железняк.

Нагадаємо, в інтерв'ю виданню The Economist головний фінансист країни заявив, що у зв'язку з війною Україна несе величезні витрати, які наш бюджет може просто не витримати. Отже, якщо війна затягнеться надовго, уряду доведеться йти на вкрай непопулярні заходи.

 

Які саме – ми розповідали тут  

Тотальне збільшення податків і скорочення зарплат: скільки часу маємо, щоб цього не сталося

Така заява міністра, природно, викликала резонанс у країні, зокрема й серед ФОПів, які завжди були особливо чутливими до питань підвищення податків.

Однак ВР не піде на такий крок, запевнив Желєзняк. І річ тут зовсім не в тім, що депутати бояться нести колективну відповідальність за нього. А тому, що в цьому мало сенсу, пояснив нардеп:

– Підвищувати податки? Тут масштабно це зробити неможливо. По-перше, не спрацює, бізнес поїде. По-друге, Рада не голосуватиме за таке. А якщо дрібними підняттями тільки всіх розлютимо і знову ж таки не залучимо достатньо ресурсів. Загалом, немає сенсу.

Отже бізнесу не варто підіймати бучу – все гаразд.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень